Lufthansa Brand Activation

Friends of the Brands werkt sinds eind 2016 samen met Lufthansa German Airlines om hen door middel van influencer marketing als vliegtuigmaatschappij weer top of mind te maken bij de consument. Om zowel een jongere als oudere doelgroep te bereiken, heeft Lufthansa zich als partner aangesloten bij The Gift Suite Bloggers en The Gift Suite Mother’s Day waarbij de één gericht is op (50) bloggers, vloggers en online influencers met een groot bereik, en de ander op 25 bekende moeders die zich in een wat hogere leeftijdscategorie en bestedingspatroon bevinden.

In beide gevallen heeft Lufthansa tijdens een perspresentatie hun merkverhaal incl. aandachtspunten zoals diversiteit aan bestemmingen, uiteenlopende vliegklassen en klantvriendelijkheid overgebracht aan de aanwezige influencers. Om vervolgens de influencers aan te sporen tot actie, hebben zij als winactie 2 Premium Economy vliegtickets naar Tampa, Florida en New York City verloot!

Om kans te maken op deze tickets hebben de influencers een week de tijd gehad om een originele Instagram post te plaatsen in de sferen van de bestemming inclusief redenering waarom juist zij de tickets moeten winnen. Uiteraard was het gebruik van bijhorende hashtags van belang om zowel Lufthansa, de vliegklasse en bestemming onder de aandacht te brengen bij hun volgers.

The Gift Suite Bloggers

Periode 20-30 december 2016
Activatie Win 2x Premium Economy Tickets naar Tampa, Florida
Voorwaarden Een originele foto op Instagram met het Lufthansa eendje, de reden om te winnen en wat ze daar zouden doen
Hashtags #LHAmsterdamTampa #LHpremiumeconomy #LHeendje #Lufthansa @Lufthansa
Aantal posts 16
Bereik 592.894

The Gift Suite Mother’s Day

Periode 9-16 mei 2017
Activatie Win 2x Premium Economy Tickets naar New York City
Voorwaarden Een originele foto op Instagram in New Yorkse sferen, de reden om te winnen en wat ze daar zouden doen
Hashtags #Lufthansa #LHpremiumeconomy @Lufthansa
Aantal posts 8
Bereik 371.136