fbpx

BRAND STRATEGY & VISUAL IDENTITY

Als merk wil je een positieve band opbouwen met je publiek. Je wilt ze raken met een heldere boodschap en sterke content, zodat je een onvergetelijke indruk kunt achterlaten. Als merk of bedrijf moet het niet alleen duidelijk zijn wie je bent en wat je doet, maar vooral wat je komt brengen. Tijdens het Brand Strategy traject stellen we samen met onze merkstrategen jouw eigen Merkpaspoort op. Dit doen we aan de hand van verschillende tools, waardoor na afloop in één oogopslag duidelijk is waar je als merk voor staat. Het Merkpaspoort is hét startpunt waar vanuit je ijzersterke en relevante content kunt gaan maken. Aan de hand van het Merkpaspoort maken we een creatieve vertaalslag naar een effectief visual brand strategy. We creëren de juiste look-and-feel in de vorm van beeld, tekst en tone of voice welke we doorvertalen voor je website, social media kanalen en andere uitingen.

We gaan aan de slag met een Merkpaspoort. Het Merkpaspoort legt het merk vast in een aantal velden, te weten: 

  • Profiel doelgroep
  • Belofte
  • Bewijsvoering
  • Merkpersoonlijkheid
  • Waardepropositie
  • Gewenste doelgroep response 
  • Van → Naar situatie.

Het Merkpaspoort zorgt ervoor dat alle activiteiten en initiatieven met betrekking tot jullie merken op één lijn liggen en gericht zijn op het bewerkstelligen van het gewenste doelgroep gedrag. Het Merkpaspoort vormt het uitgangspunt voor de marketing- en communicatieactiviteiten (zoals ook social media).

Cases

Een mooi glas wijn dat aanvoelt als een straaltje zonneschijn! Het Frans rosé merk ‘La Nuit Tout Les Chats Sont Gris’, wiens wijngaard dateert uit 1929, was klaar om de Nederlandse markt betreden. Teun en John, de initiatiefnemers, hadden enorm de behoefte om het merk helder uiteen te zetten én daar consistente content en beelden voor te creëren.

Wij mochten Chats Gris begeleiden in het opstellen van een Merkpaspoort en in het maken van keuzes. Hoe onderscheid je je van andere rosé merken? Met welke merkpersoonlijkheid gaat dat gepaard? Wat is de tone of voice en het publiek waar we ons op gaan richten? Met het gebruik van het Merkpaspoort is een creatieve vertaling gemaakt naar de juiste look-and-feel voor de social media kanalen die wij hebben opgezet en beheren. Ook bedachten we een passende pay-off: the rose that brings the sunshine in your heart and the sunshine in your mind! Het Merkpaspoort gebruiken wij bij het matchen van onze merkambassadeurs, influencers en voor samenwerkingen met mediapartijen. Het geeft richting bij het maken van de juiste keuzes!

Instagram: @chatsgris_nl