Goodiebag Girl gaat verder als Friends of the Brands

Amsterdam, 13 Maart 2014
Vooruitzien, innovatief zijn en scherp blijven. Vanuit deze kernbegrippen verandert Goodiebag Girl per 1 april 2014 haar naam in Friends of the Brands. De nieuwe naam is gekoppeld aan een nieuwe marktpositie. Friends of the brands blijft goodiebags verzorgen, maar het zwaartepunt komt te liggen bij het (internationaal) uitrollen van The Gift Suite en Like My Brand én het ontwikkelen van nieuwe event concepten. Vanaf juni 2014 ondersteunt de website www.friendsofthebrands.com de nieuwe naam.

Onder de naam Goodiebag Girl hebben we de afgelopen jaren twee innovatieve brand activation events in de markt gezet: The Gift Suite en Like My Brand. In 2014 rollen we deze concepten verder uit, ook naar het buitenland. Daarnaast zijn er nieuwe event concepten in ontwikkeling. Door de naam Friends of the Brands aan te nemen, re-branden we onszelf naar een organisatie die beter aansluit bij onze huidige en toekomstige core business, aldus Dionne Schulf.

Merken als vrienden
De nieuwe bedrijfsnaam is met zorg gekozen. Evelyn van Hasselt: “Onze core business is merken op een originele en effectieve manier in contact brengen met invloedrijke doelgroepen. Wij zien merken daarbij niet slechts als leveranciers van functionele producten en diensten. Merken maken ons leven leuker en makkelijker. Ze helpen bij het uitdragen van onze persoonlijkheid en bieden houvast in een complexe en gefragmenteerde wereld. Als je het zo bekijkt, zijn merken eigenlijk net vrienden. Vanuit die gedachte is de naam Friends of the Brands ontstaan.”

Bol van een paardenbloem
Het creëren van een band tussen merken en consumenten gaat niet vanzelf. De volgende drie pijlers vormen dan ook de basis van alle (event) concepten van Friends of the Brands:

– Stimuleren van persoonlijk contact met de mensen achter de merken
– Het belang van het verhaal achter het merk (storytelling)
– De mogelijkheid om producten en / of diensten uit te proberen (try before you buy)

Karlijn Visser: “Zodra consumenten enthousiast zijn over een merk, delen ze positieve ervaringen met hun omgeving en worden ze ‘brand ambassadors’.” Ditspread the word principe komt op subtiele wijze terug in het nieuwe logo. “Wie goed kijkt, herkent de bol van een paardebloem. Eén keer blazen door de juiste consument en er ontstaat een waardevolle kruisbestuiving.”

Over Friends of the Brands
Friends of the Brands is ontstaan uit Goodiebag Girl. Het bedrijf wordt gerund door drie vrouwelijke ondernemers: Karlijn Visser, Evelyn van Hasselt en Dionne Schulf. Friends of the Brands ontwikkelt innovatieve brand activation events zoals Like My Brand en The Gift Suite en brengt merken op een originele en effectieve manier onder de aandacht van gesegmenteerde doelgroepen als celebrities, invloedrijke ondernemers en pers. Daarnaast is het bedrijf marktleider op het gebeid van tryvertising via goodiebags.