fbpx

INFLUENCER MARKETING CAMPAIGNS

In de afgelopen jaren is het aantal social influencers sterk toegenomen en meegegroeid met de vraag vanuit merken.

workWORD LID VAN ONS PLATFORM

INFLUENCER MARKETING

In de afgelopen jaren is het aantal social influencers sterk toegenomen en meegegroeid met de vraag vanuit merken. Omdat influencers invloedrijk zijn en het gedrag van potentiële consumenten beïnvloeden is het steeds belangrijker om kritischer en zorgvuldiger de juiste Influencer te kiezen als ambassadeur van jouw merk.

Na al het geweld van fake followers & likes, kun je tegenwoordig niet alleen afgaan op de hoeveelheid volgers, likes, de engagement, het profiel of de professionele feed. Om die reden heeft Friends of the Brands een eigen Influencer Rating System ontwikkeld waarin wij influencers toetsen op basis van demografische gegevens, maar ook engagement, echte/neppe volgers, betrokkenheid, en interessegebieden van volgers. Meten is weten.

Deze tool, gecombineerd met onze eigen ervaringen en expertise, zetten wij in voor influencer marketingcampagnes.

Belangrijk voor Friends of the Brands is dat de samenwerking authentiek en echt is. Vandaar dat een influencer marketingcampagne vaak het vervolg is van een evenement, waar het merk en de influencers elkaar persoonlijk hebben ontmoet en een natuurlijke en organische klik hebben gevormd die de samenwerking waarborgt.

CASE | PUBLIC RELATIONS

NutriBullet is sinds 2006 verkrijgbaar in heel Europa. Het merk opereert vanuit de filosofie ‘dat goede voeding levens kan veranderen en dat iedereen de beste voeding verdient’. Dit doet het merk door een heel ecosysteem aan producten te ontwerpen dat het gemakkelijker maakt om betere voeding in het dagelijks leven te integreren. NutriBillet staat dankzij NutriBullet Blender en Magic Bullet vooral bekend als de toonaangevende vernieuwers van de blendermarkt met meer dan 70 miljoen tevreden klanten wereldwijd. Met de lancering van NutriBullets eerste sapcentrifuge ,de NutriBullet Juicer Pro, zet het bedrijf een volgende stap in haar missie tot het eenvoudig, gemakkelijk en impactvol maken van gezonde voeding. NutriBullet wil graag meer bekendheid genereren voor zowel het merk als het brede productassortiment in Nederland in lifestyle, nationale, culinaire en tech media.

Conceptuitwerking
NutriBullet heeft te maken met sterke concurrentie van (opkomende) vergelijkbare merken in een steeds drukker wordende en snel bewegende markt. Het merk NutriBullet in het algemeen en het mediagenieke karakter van het productassortiment biedt tegelijkertijd vele mogelijkheden in een breed media landschap:

  • Nationale dag- en weekendkranten en supplementen
  • Lifestyle media
  • Culinaire media
  • Tech media

De doelstelling van de press office van Friends of the Brands is om de share of voice van NutriBullet vergroten in het Nederlandse medialandschap door een hardwerkende en consistente press office functie. Zo blijft het merk on top of mind en heeft het een constante aanwezigheid in zowel online als print media.

Resultaten
De press office heeft geresulteerd in 14 publicaties in de eerste vier maanden in toonaangevende mediatitels (Men’s Health, Women’s Health, Santé en Nouveau) met een totaalbereik van 2,076,067 en een mediawaarde van €23.938,-

  • Totaal bereik: 2,076,067
  • Mediawaarde: €23.938,-