fbpx

INFLUENCER MARKETING CAMPAIGNS

In de afgelopen jaren is het aantal social influencers sterk toegenomen en meegegroeid met de vraag vanuit merken.

workWORD LID VAN ONS PLATFORM

INFLUENCER MARKETING

In de afgelopen jaren is het aantal social influencers sterk toegenomen en meegegroeid met de vraag vanuit merken. Omdat influencers invloedrijk zijn en het gedrag van potentiële consumenten beïnvloeden is het steeds belangrijker om kritischer en zorgvuldiger de juiste Influencer te kiezen als ambassadeur van jouw merk.

Na al het geweld van fake followers & likes, kun je tegenwoordig niet alleen afgaan op de hoeveelheid volgers, likes, de engagement, het profiel of de professionele feed. Om die reden heeft Friends of the Brands een eigen Influencer Rating System ontwikkeld waarin wij influencers toetsen op basis van demografische gegevens, maar ook engagement, echte/neppe volgers, betrokkenheid, en interessegebieden van volgers. Meten is weten.

Deze tool, gecombineerd met onze eigen ervaringen en expertise, zetten wij in voor influencer marketingcampagnes.

Belangrijk voor Friends of the Brands is dat de samenwerking authentiek en echt is. Vandaar dat een influencer marketingcampagne vaak het vervolg is van een evenement, waar het merk en de influencers elkaar persoonlijk hebben ontmoet en een natuurlijke en organische klik hebben gevormd die de samenwerking waarborgt.

CASE | WELLA DELUXE

Haarmerk Wella staat bekend om de haarstyling, kleuring en verzorgingsproducten, verkrijgbaar bij de bekende retailers. Om de productlancering van de ‘Oil Infused’ productlijn te ondersteunen in december 2021, heeft Friends of the Brands hiervoor de juiste, intrinsiek gemotiveerde influencers ingezet.

Way of working
Nadat Wella Deluxe ons briefingsformulier heeft ingevuld en wij samen de KPI’s voor deze opdracht hebben bepaald, brainstormen wij met ons team over de beste way of working voor deze klant. Vervolgens maken wij een longlist met de meest geschikte influencers, op basis van data uit ons Influencer Rating System, gebaseerd op de afgestemde KPI’s omtrent deze samenwerking en het beschikbare budget van Wella Deluxe.

Deze longlist bespreken wij met de klant en in overleg kiezen wij de meest geschikte influencers met mobilisatiekracht uit om de onderhandeling mee aan te gaan. Uiteindelijk hebben wij met 9 intrinsieke ambassadeurs de deal gesloten, en hebben wij zowel Wella als de influencers tijdens de campagne periode begeleidt en ondersteund, om zo het maximaal haalbare resultaat te behalen.

Resultaten
De samenwerking met Wella heeft geresulteerd in de volgende resultaten:

  • Aantal influencers: 9
  • Totaal bereik: 2.237.626

Aan het einde van de campagneperiode delen wij de resultaten van de campagne met de klant, in een uitgebreid influencer-marketing rapport. Vervolgens bespreken wij deze resultaten met de klant tijdens de evaluatie, om de samenwerking rond te maken.