fbpx

BRAND STRATEGY & VISUAL IDENTITY

Als merk is het belangrijk om een positieve band op te bouwen met je doelgroep. Je wilt de doelgroep raken met een heldere boodschap en sterke content zodat je een onvergetelijke indruk kunt achterlaten. Een merk of bedrijf moet niet alleen duidelijk zijn over wie ze zijn en wat ze doen, maar vooral ook over wat ze komen brengen. Tijdens het Brand Strategy traject stellen we samen met onze merkstrategen jouw eigen Merkpaspoort op. Dit doen we aan de hand van verschillende tools, waardoor het na afloop in één oogopslag duidelijk is waar je als merk voor staat. Het Merkpaspoort is hét startpunt om ijzersterke en relevante content te kunnen gaan maken. Aan de hand hiervan maken we een creatieve vertaalslag naar een effectieve visual brand strategy. We creëren de juiste look and feel in de vorm van beeld, tekst en tone of voice en dit vertalen we door naar de website, social media kanalen en andere uitingen.

CASE | LA NUIT TOUT LES CHATS SONT GRIS

Een mooi glas wijn dat aanvoelt als een straaltje zonneschijn! Het Frans rosé merk ‘La Nuit Tout Les Chats Sont Gris’, wiens wijngaard dateert uit 1929, was klaar om de Nederlandse markt betreden.

Teun en John, de initiatiefnemers, hadden enorm de behoefte om het merk helder uiteen te zetten én daar consistente content en beelden voor te creëren.

Wij mochten Chats Gris begeleiden in het opstellen van een Merkpaspoort en in het maken van keuzes. Hoe onderscheid je je van andere rosé merken? Met welke merkpersoonlijkheid gaat dat gepaard? Wat is de tone of voice en het publiek waar we ons op gaan richten? Met het gebruik van het Merkpaspoort is een creatieve vertaling gemaakt naar de juiste look-and-feel voor de social media kanalen die wij hebben opgezet en beheren. Ook bedachten we een passende pay-off: the rose that brings the sunshine in your heart and the sunshine in your mind! Het Merkpaspoort gebruiken wij bij het matchen van onze merkambassadeurs, influencers en voor samenwerkingen met mediapartijen. Het geeft richting bij het maken van de juiste keuzes!

Instagram: @chatsgris_official

CASE | FG CLINIC

Een startende ondernemer met grote ambities! Dat is Hurdes Gol, de eigenaar van FG Clinic. Voor haar was 1 ding duidelijk: een merk bouwen is een must. Ze was niet alleen op zoek naar een heldere omschrijving van de merkbelofte, maar wilde ook goed overbrengen wat ze ambieert: de nieuwe maatstaf worden in de beauty verzorgingsindustrie. In een strategiesessie hebben we samen met Hurdes ingezoomd op de missie van het bedrijf (vrouwen te helpen de beste versie van zichzelf te worden), en op het doel het bedrijf.

Daarnaast hebben we gekeken hoe FG Clinic zich verhoudt tot concurrenten in de Nederlandse markt en met welke onderscheidende positionering dat gepaard gaat. De volgende stap was het maken van een Merkpaspoort, waarin we het merk verder hebben uitgediept. Van onder andere de merkbelofte, de waardepropositie en de merkpersoonlijkheid tot aan een passende pay-off. Het Merkpaspoort is het uitgangspunt waarmee wij een creatieve vertaling hebben gemaakt naar de visuele identiteit: van kleurpalet tot logo en van websitebouw tot contentcreatie. Want een goede eerste indruk maak je maar één keer!

Friends of the Brands luistert heel goed naar je wensen en ze doen er alles aan om een top kwaliteit te leveren! Ze zoeken alles netjes uit wat bij je bedrijf past. Ik heb zeker een goeie beslissing genomen om samen met hen te gaan werken.

Instagram: @fg.clinic

CASE | AESTHETIC SOLUTIONS

Aesthetic Solutions is een succesvolle exclusieve distributeur van een compleet assortiment aan innovatieve, medische afslanking-, anti-aging– én depigmentatie producten in de Benelux. Het gamma is ontworpen voor dermatologen, huidtherapeuten en esthetisch artsen. Met een individuele-merkenstrategie (verschillende merknamen) wordt het gamma aan specifieke doelgroepen aangeboden. Na 10 jaar zeer succesvol aan de diverse merken te hebben gebouwd, is de wens nu om ook het corporate merk Aesthetic Solutions sterker en bekender te maken. Belangrijk hierbij was om ook vanuit het corporate merk eenduidig te communiceren in tekst, content en beeld.

Het startpunt: een merkstrategiesessie. Met het team van Aesthetic Solutions hebben we gekeken naar waar het bedrijf nu staat en wat ze met het corporate merk over twee jaar willen bereiken. Wat willen ze dat hun doelgroepen over het bedrijf denken? Vervolgens is gekeken naar de merkbelofte en is de bewijsvoering daarvan uitgeschreven. Daarnaast zijn er keuzes gemaakt over de karaktereigenschappen van het merk en hoe zich dat vertaalt naar bijvoorbeeld een website, Instagram pagina, kleurgebruik, tekst en videocontent. Ook is de gewenste doelgroep response uitgeschreven: wat willen we graag dat onze (toekomstige) klanten over ons zeggen? En wat is er allemaal nodig om dat te bereiken?

De conclusies uit de merkstrategiesessie dienen nu als leidraad voor de invulling van alle communicatiemiddelen voor Aesthetic Solutions: de website, hun social mediakanalen, contentcreatie en overige contactmomenten die het bedrijf met haar doelgroepen heeft.

De dames van Friends of the Brands denken maximaal mee in wat wij willen bereiken met Aesthetic Solutions. Ze adviseren ons altijd wat zij het beste vinden passen bij onze strategie! Wij zijn tevreden over het snel schakelen en dat we kunnen rekenen op een duidelijke communicatie. Daarnaast kunnen wij altijd en een eerlijk advies met een goede onderbouwing op basis van hun expertise verwachten!

Instagram: @mesoesthetic.benelux