fbpx

CASE: HAIR ID

DOEL

Een sterke en professionele social media uitstraling om zowel de B2C doelgroep (de beauty salon klanten) als de B2B doelgroep (eigenaren van salons) te kunnen bereiken. Hair ID heeft een eigen groothandel: ‘Weaves by Hair ID’ en deze haarverlengingen en verdikkingen zouden ze graag aan beauty salon door heel Nederland willen leveren.

CONCEPTUITWERKING

We zijn gestart met een strategiesessie waarin we de merkbelofte, USP’s, waardepropositie en communicatiedoelgroep hebben geformuleerd.

Tijdens een strategiesessie hebben wij een uitgebreide analyse van de (concurrerende) markt en onze uitwerking van de visual identity van het merk gepresenteerd. Hair ID is naast een beautysalon in Baarn ook leverancier van haarverlengingen, onder de naam ‘Weaves’. We hebben Hair ID geadviseerd om ‘Weaves’ echt onder de sterke en bekende naam van Hair ID te brengen en om de socials en website op 1 platform te houden, in plaats van 2 losse accounts.

Missie & Pay-off
De missie van Hair ID is om mooi, glanzend en vol haar mogelijk te maken voor iedereen.
Zo zijn we tot de pay-off gekomen: ‘Confidence begins with beautiful hair’ 

Van strategie tot social branding
Nadat we op basis van de merkstrategie, de social branding en media strategie hebben opgesteld, zijn we begonnen met het beheren van de social media kanalen van Hair ID. Voor de social platformen van Hair ID zetten we alle nieuwe tools in zodat we een organische groei in volgers kunnen bewerkstelligen én maandelijks het bereik kunnen vergroten.

Creatieve content creatie
We plannen ieder kwartaal een content shoot in met onze fotograaf en het social team waar we (geheel in de look & feel van het brandbook) mooi beeldmateriaal en videocontent schieten.

RESULTAAT

In zes maanden hebben we een organische groei van 600 volgers gegenereerd. Het bereik is ontzettend gegroeid en HairID krijgt steeds meer klanten via Instagram.