fbpx

DOEL

C&A, dat in de afgelopen jaren hard aan een imagoverandering werkt, klopte aan bij Friends of the Brands met de vraag of wij de lancering van de male FW19 collectie onder de aandacht wilden brengen onder een doelgroep die wellicht niet vanzelfsprekend is en moeilijk bereikbaar is voor het merk.

CONCEPTUITWERKING

Friends of the Brands organiseerde een geheim brand experience event waarvoor 25 mannelijke bekende Nederlanders, social influencers en invloedrijke journalisten uit het netwerk van Friends of the Brands werden uitgenodigd. Het event werd neergezet in alle communicatie als Gentlemen’s Club event, een bekend event format van Friends of the Brands. Maar was in feite een lanceringsevent voor C&A in The Tailor Bar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, zonder daarbij te vertellen aan de genodigden om welk merk het zou gaan. In aanloop naar het event hadden alle genodigden hun maten doorgegeven. Zo kreeg iedere man bij binnenkomst direct een bijzonder item uit de nieuwe collectie van C&A aan. Deze items waren met opzet niet gelabeld, zodat de influencers nog steeds geen idee hadden om welk merk het ging.

Na de passessie volgde een cocktail-workshop door het cocktailteam van de Amsterdamse bar The Tailor. Na een aantal brand experiences van andere merken, was het tijd voor de fashionshow en konden de social influencers zich vergapen aan de nieuwe herencollectie. Nergens stond de naam C&A vermeld en niemand had dan ook in de gaten dat het om dit merk ging. De speciaal hiervoor overgevlogen Head of Product Development & Design menswear Janie Chang maakte aan dat mysterie een einde. Eerst klonk er tromgeroffel waarna drie modellen zich omdraaiden en de letters C&A duidelijk zichtbaar werden. Janie Chang vertelde vervolgens iets meer over de nieuwe mannencollectie en het merk zelf.

RESULTATEN

‘Wat een stijlvolle kleding!’ ‘Wat een bijzondere aanpak!’ ‘Mijn mening over C&A is vanaf nu positief.’ Het waren een paar van de veelgehoorde reacties die na afloop van het event klonken. Het merendeel van de social influencers, die de avond ook vastlegde via hun social media kanalen, vertelde in ieder geval aangenaam verrast te zijn. Dat C&A anno 2018 in staat zou zijn om zo’n bijzondere collectie te showen, hadden de meesten van hen simpelweg niet verwacht. Tweederde van de aanwezigen gaf zelfs aan nu eerder geneigd te zijn tot het kopen van C&A-kleding

  • 43%: minder tot geen interesse als ze door C&A zelf waren uitgenodigd
  • 71%: Na de avond werd de merkperceptie van C&A aangepast
  • 81%: Nu geneigd om C&A te kopen vanwege het evenement
  • 90%: Aangegeven open te staan voor een samenwerking met C&A
  • Totaal bereik: 10.958,771
  • Mediawaarde: € 807.541

*exposure gemeten tot 1 week na het event