fbpx

DOEL

The White Dinner is hét signature event format van Friends of the Brands. Het welbekende en jaarlijks terugkerende exclusieve event heeft als doel om de deelnemende merken, op het gebied van fashion, beauty, lifestyle, gadgets, travel en automotive in contact te brengen met de 50 meest invloedrijke en inspirerende vrouwen van dat moment. Een combinatie van celebrities, social influencers, topondernemers, artiesten en pers in Nederland. Dit wordt tot stand gebracht door offline en online communicatie te combineren in een event, waarmee per evenement, een gemiddeld bereik van minimaal 40 miljoen consumenten gerealiseerd wordt.

CONCEPTUITWERKING

Op basis van het profiel van de acht deelnemende merken zijn 50 verschillende invloedrijke vrouwen zorgvuldig geselecteerd en exclusief uitgenodigd als gast voor The White Dinner.

Op dinsdag 21 maart 2019 werd De Wintertuin in NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky omgetoverd in een extravagante witte ballroom met een lange ‘White Dinner’ tafel als middelpunt. Rondom deze tafel stonden 8 losse tafels, ook volledig in het wit, waarop de deelnemende merken de gelegenheid kregen om hun producten te presenteren. De avond startte met een presentatie in The White Room van Dionne Schulf, CEO Friends of the Brands, onder het genot van heerlijke amuses en drankjes voorbereid door The White Room. De gasten werden daarna begeleid naar de nabijgelegen Wintertuin, waar zangeres Do samen met haar danseressen The White Dinner 2019 officieel opende met een spetterende show. Merken konden vervolgens, gedurende 15 minuten lange speeddates vrouwen geheel onderdompelen in hun merkbeleving en zo een authentieke en persoonlijke match creëren met de influencers. De avond werd afgesloten met een sit-down diner met livemuziek op de achtergrond. De gasten gingen naar huis met de felbegeerde Friends of the Brands goodiebag waarin onder andere de producten zaten van de deelnemende merken.

RESULTATEN

De White Dinner 2019 creëerde een dagenlange social buzz op Instagram. Daarnaast deden Shownieuws en Koffietijd verslag van het evenement. Mediapartner Beau Monde (oplage 28.000) publiceerde een 4 pagina tellend artikel in het magazine.

Daarnaast stond de avond in het teken van het goede doel Dress for Success. Hiervoor brachten de genodigden allemaal een uniek kledingstuk mee. Deze items werden ingezameld en gedoneerd aan vrouwen met een financiële achterstand die in aanmerking willen komen voor een baan.

  • Totaal bereik: 60.600.000
  • Mediawaarde: € 6.635.844,-

*exposure gemeten tot 1 week na het event